Eindelijk zijn we er: RoboCup Bangkok 2022

12 juli 2022

Na drie jaar is het moment eindelijk daar, we kunnen onze wereldtitel verdedigen uit 2019! Het is spannend om weer op RoboCup te zijn, want we weten niet wat voor ontwikkelingen de andere teams hebben gemaakt de afgelopen jaren. Deze zondag zijn we met het hele team bij elkaar gekomen in Bangkok en hebben gezellig kunnen bijpraten in een restaurant bij het hotel. Dit jaar is het team een combinatie van nieuwe leden en leden die al jaren meedoen. Vandaar dat het fijn was om weer bijeen te komen, ervaringen te delen en elkaar wat beter te leren kennen. We zijn nu echt klaar om de competitie te starten!

Toernooi schema

Maandag en vandaag zijn gereserveerd voor setup. We moeten alles voorbereiden voordat de echte competitie begint, want tijdens deze wedstrijden kunnen we niet meer communiceren met onze robots. Woensdag tot vrijdag zijn gevuld met challenges en wedstrijden. Op zaterdag 16 juli kunnen we hopelijk meedoen met de finales! Het gedetailleerde wedstrijdschema en de resultaten van zowel onze voetbalrobots als zorgrobots kunnen gevonden worden op onze website.

Volg ons live!

Dit jaar zullen we de wedstrijden livestreamen op ons YouTube kanaal. Als je deze niet live kunt kijken, kan je ze altijd terugkijken of kijken naar de samenvattingen. Verder zullen we interessant nieuws en alle nieuwste updates plaatsen op onze social media kanalen, dus je hoeft niets te missen!

Voetbalrobots (MSL)

De focus van MSL ligt op de strategie. We willen strategieën kunnen wisselen tijdens de wedstrijd, gebaseerd op onze tegenstander. Denk bijvoorbeeld aan counteren als de tegenstander heel offensief speeld, of een specifieke aanval opzetten aan de rechter- of linkerzijde van het veld. De uitdaging is om de juiste strategie te kiezen op het juiste moment.

Een andere ontwikkeling is onze "human dribble". De robots mogen de bal niet meer dan drie meter bij zich houden. De human dribble is een oplossing waarbij de robot de bal een stukje voor zich uit speelt en vervolgens weer oppakt, net zoals een voetballer zou doen. Met deze skill is het belangrijk dat het goed getimed is en perfect uitgevoerd, omdat een human dribble op het verkeerde moment zou kunnen leiden tot balverlies.

Zorgrobot (@Home)

De belangrijkste taak van het @Home team is zorgen dat de robot betrouwbaar is: iedere challenge moet het werken, wat er ook gebeurd. De zorgrobot HERO moet verschillende challenges uitvoeren, zoals het wegbrengen van het vuilnis, opruimen en serveren van drankjes. De wedstrijdarena is verschillend elk tournament, het is dus belangrijk dat de robot zijn weg kan vinden door de nieuwe ruimtes en dat HERO mensen en objecten kan herkennen. De robot moet daarom om kunnen gaan met een veranderende, dynamische omgeving, waar niets zeker is. De kansen om punten te scoren zijn beperkt, dus de software moet foutloos werken om te winnen.
Daarnaast heeft het @Home team twee nieuwe mensen dit jaar. Wij zijn blij dat ze erbij zijn, het toernooi is de perfecte manier om het team, onze robot en software te leren kennen.

Dank naar al onze sponsoren

Met minder demonstraties en geen toernooien voor een lange tijd hebben we onze sponsoren wat minder kunnen uitlichten als dat we hebben gewild in de afgelopen tijd. Daarom is een extra bedankje voor al onze partners (zowel oude als nieuwe) die ons hebben gesteund in de coronatijd wel terecht. Zonder hen was het voor ons niet mogelijk geweest om onze robots verder te ontwikkelen en om op dit toernooi te zijn.

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram