Eerste competitiedag

13 juli 2022

Vandaag was de eerste dag van het WK RoboCup 2022. Onze voetbalrobots hebben hun eerste wedstrijden gespeeld in de eerste voorronde en zorgrobot HERO heeft meerdere opdrachten voltooid van fase 1. De voetbalrobots domineerde in elke wedstrijd, wat ons goede hoop geeft op de rest van het toernooi. @Home had wat pech tijdens een aantal challenges, maar eindigt vandaag alsnog met een mooi aantal punten.

Technical Challenge MSL

Gisterenavond had MSL de Technical Challenge, waarin ieder team een demonstratie en presentatie geeft over hun technische ontwikkelingen. Teamlid Danny heeft ons nieuwe platform gepresenteerd, namelijk de “swerve drive”, die is bedoeld om op gras en andere ondergronden te kunnen spelen. Elk team geeft elkaar punten gebaseerd op innovatie en complexiteit. Tech United heeft de meeste punten gekregen van alle teams en zo de eerste plaats bemachtigd.

Housekeeper Challenge

Het eerste deel van de dag was gereserveerd voor de "housekeeper" opdrachten. Gedurende de hele ochtend doen teams om de beurt een van de opdrachten in de categorie housekeeper, waaronder het dekken van de tafel en het buitenzetten van het afval. Tech United besloot te beginnen met het vuilnis buiten zetten, waar we helaas geen punten mee hebben gewonnen. Waar de challenge gisteren vlekkeloos verliep, leek HERO vandaag last te hebben van plankenkoorts. Hij pakte per ongeluk de vuilnisbak in plaats van de vuilniszak. Daarna is er gekozen om de tafel te dekken voor het ontbijt. Deze opdracht is goed gelukt, want we hebben alle items op tafel kunnen zetten en we hebben de cornflakes in de schaal gedaan. Bekijk het filmpje hier!

Party Host Challenge

In de middag was het tijd voor de "party host" challenges. De uitdaging voor party host omvat taken zoals drankjes serveren, specifieke mensen herkennen of een smoothie maken. We begonnen met de "find my mates" opdracht, waarbij we een kamer in moesten gaan en rond moesten kijken naar mensen. Vervolgens moesten we de gastheer laten zien waar zijn vrienden waren. Later deden we de “receptionist” uitdaging waarbij HERO mensen liet zien waar een lege stoel was, zodat ze daar konden gaan zitten. Vervolgens moest hij hen voorstellen aan de andere gasten in de kamer. Helaas hadden we wat problemen met het herkennen van gezichten door mondkapjes, maar uiteindelijk gingen beide challenges oké en hebben we toch wat punten weten te scoren! We sluiten de dag af met een mooi aantal punten. De exacte scores worden morgenochtend bekend gemaakt.


Tech United MSL - IRIS

De dag begon met een Robin-Roundwedstrijd tegen IRIS, een team uit Indonesië opgericht in 2016. Tech United nam het afgelopen jaren al meerdere keren op tegen IRIS. Tijdens de eerste wedstrijd van vandaag konden slechts twee veldspelers en één keeper van IRIS starten. Waarbij Tech United de reguliere vier veldspelers en één keeper tot de beschikking. Dit resulteerde in een 15-0 voor Tech United. De negatieve effecten van de pandemie voor de teams zijn groot. Ruim twee jaar geen wedstrijden tegen andere teams spelen, elkaar fysiek ontmoeten, een ander team helpen met hun uitdagingen, verbeteringen en natuurlijk de mogelijkheid om nieuwe functies fysiek te testen tegen andere teams. Dit is de voornaamste reden waarom er slechts 6 teams zijn ingeschreven (en slechts 5 konden komen, vanwege visumproblemen bij één team). Tech United is erg blij om de andere teams weer te zien, tegen hen te spelen, kennis uit te wisselen en van de andere teams te leren.

Tech United MSL - ERSOW

Vlak voor de lunch was het tijd voor de wedstrijd tegen ERSOW. ERSOW is ook een team uit Indonesië, net iets jonger dan IRIS en opgericht in 2017. Zowel Tech United als ERSOW hadden wat uitdagingen. Voor Tech United waren er wat problemen met de kalibratie van de robots, wat resulteerde in passes die niet goed werden gegeven en schoten op het doel, wat geen schoten waren maar slechts een zachte pass. Ook de ERSOW-robots waren niet allemaal aanwezig tijdens deze eerste ronde. Al met al eindigde de wedstrijd met 8-0 voor Tech United op het scorebord.

Tech United MSL - ASML Falcons

De laatste wedstrijd van de dag was tegen ASML Falcons. Hier waren beide teams compleet en begon de wedstrijd interessant met veel actie, teamspel en schoten op het doel. Er werden mooie onderscheppingen gemaakt, waarbij de bal van het andere team werd afgepakt. De verdediging aan beide kanten was erg goed. Daardoor konden de robots niet veel doelpunten maken en eindigde het met 2-0 voor Tech United. Het was een veelbelovende Robin-Round. Het team en alle kijkers thuis hebben zin in de volgende wedstrijden!

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram