De tweede dag van het wereldkampioenschap!

14 juli 2022

De tweede dag van het wereldkampioenschap was een spannende. MSL kreeg de kans om hun scores te verbeteren tegen alle tegenstanders tijdens de tweede groepsronde. Zeker de wedstrijd tegen de ASML Falcons was een goede oefening voor de derde ronde. Het @Home-team kreeg de kans op een aantal challenges van de eerste rond opnieuw te doen en met succes! Ze wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde waar meer complexe taken zijn uitgevoerd.

MSL

Vandaag hebben de voetbalrobots weer veel wedstrijden gespeeld tegen andere teams. In totaal zijn er maarliefst zes wedstrijden gespeeld door de TURTLE's. Het waren ook inzichtvolle wedstrijden, vooral in het begin zijn er wat problemen gevonden en opgelost. De wedstrijden zijn voor een groot deel gebruikt om nieuwe ontwikkeling te testen en problemen in de software op te lossen. Bijna het hele team is aanwezig en daarmee konden we de robots goed verbeteren.

@Home

@Home begon de dag met een aantal nieuwe pogingen voor de challenges die gisteren niet zijn gelukt. Dit gaf ze de kans om de scores te verbeteren; de beste score telt. In de middag was het tijd voor ronde 2. Het team heeft gisteren nog hard gewerkt om de challenge waarbij het afval moet worden buiten gezet te verbeteren. In de laatste poging wisten we het afval op een goede manier uit de vuilnisbak te halen en verzekerde we een plaats in de tweede ronde. In deze tweede ronde zullen we met 6 (van de 8) teams de competitie gaangaan. Tijdens deze nieuwe ronde worden de taken meer complex, zoals de tafel opruimen. De eerste poging ging vrij succesvol: we hebben alle vaat in het rek gezet en de vaatwasser kunnen openen. Vervolgens hebben we de tafel gedekt. Deze opdracht is met een paar kleine schoonheidsfoutjes ook voltooid. Bekijk de dagsamenvatting hier! We gaan zien wat de andere rondes van stage 2 gaan brengen morgen!

Blik op morgen

Voor @Home is morgen een spannende dag omdat het de laatste ronde van stage 2 is. Deze ronde bepaalt welke teams doorgaan naar de finale. Slecht 2 teams plaatsen zich voor de finale and gebaseerd op de resultaten van vandaag en gisteren wordt het nog een spannende strijd. The laatste fase van ronde 2 bestaat uit de ”restaurant” en “housekeeper” challenges. HERO moet hiervoor verschillende opdrachten uitvoeren zoals het opmaken van de tafel, het inruimen van de vaatwasser en het serveren van eten en drinken in een totaal nieuwe omgeving. Voor MSL begin morgen de derde groepsronde en dit gaat bepalen wie er door mogen naar de halve finales! Daarnaast heeft MSL morgen ook de zogenaamde Scientific Challenge waarbij ze een nieuwe ontwikkeling toelichten.

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram