Tech United kampioen!

16 juli 2022

De laatste dag van het toernooi is aangekomen. Het moment van de waarheid. Het moment waar alles samen moet komen. Het moment waar iedereen zo hard naar toe heeft gewerkt. @Home heeft haar finale tegen dezelfde tegenstander als in 2019 and MSL speelt tegen de Falcons, de enige ploeg waar ze tijdens de voorrondes tegen hebben verloren. Het zal dus een spannende dag worden!

@Home

Voor @Home was de finale tegen TidyBoy, een team uit Zuid-Korea. In 2019 speelde we in de finale ook tegen team TidyBoy. Tidyboy heeft het heel goed gedaan tijdens sommige opdrachten tijdens het toernooi. Vooral de smoothie maak opdracht viel op; zonder problemen wisten ze alle juiste objecten in een bakje te leggen en ook nog heel soepel melk erbij te gieten. Een geduchte tegenstander dus!

In de finale begon Tech United met een klein voordeel omdat zei meer punten wisten te scoren in de twee eerdere rondes. Team TidyBoy liet hun manipulatie skills zien en pakte soepeltjes de sinaasappel, de perzik en het bord op. Als slot, begeleiden ze een van hun teamleden naar een andere ruimte. Daarna was het onze beurt. We lieten zien hoe HERO een verplaatst object kon identificeren en hoe ze kon communiceren over Telegram om een buur om hulp te vragen wanneer iemand in nood was. Het verplaatsende object werkte niet helemaal zo als gehoopt maar de rest ging erg goed! En uiteindelijk, na bijna een uur wachten hoorde we dan eindelijk het verlossende woord; we hadden gewonnen!!
Kijk hier de samenvatting

MSL

Voor de voetbalrobots werd de finale tegen de Falcons. Een wedstrijd waar we op voorhand de favoriet waren. Alhoewel, in de laatste groepsrond werd duidelijk dat we ons geen foutjes konden permitteren tegen de Falcons. Om een foutje in de software in de finale te voorkomen zijn we gisteren avond nog tot laat aan het testen geweest.

De finale begon goed in het voordeel van Tech United. Het late testen van gisterenavond betaalde zich af, de eerste goal werd al binnen 4 minuten gescoord. We kregen het voor elkaar de bal een aantal keer terug te pakken nadat de Falcons ze van ons hadden afgepakt, onze keeper stopte meerder goals, Groenstroom liet de human dribbel zien en robots lieten mooi samenspel zien. Na spannende 45 minuten was de uiteindelijke score 15-0! Ook hebben we een potje tegen mensen gespeeld, waarin we 2 punten wisten te scoren. De uiteindelijke stand was 2-3 voor de mensen.Bekijk het wedstrijdje hier

Leuke feitjes:

  • Lieke motors was onze topscoorder in de finale
  • Alle robots hebben samen meer dan 100 km afgelegd tijdens het hele toernooi
  • De maximale snelheid die de robots hebben gehaald is 15.1 km/h

Bekijk de finale hier

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram