Laatste dag voor de finales - beide team naar de finale!

15 juli 2022

De derde dag van het WK is vandaag aangebroken, de dag voor de finale. Deze dag bepaalde welke teams door zouden gaan naar deze finales. MSL had overdag wat moeite, maar wist af te sluiten met een mooie halve finale! Voor @Home was het een spannende strijd. Drie teams streden om een plaats in de finale. Lees hieronder hoe het ging!

Wil je meer inzicht krijgen in alle RoboCup-gekte? Onze social media reporter Feline nam een kijkje in de zaal en interviewde onze teamleden. Bekijk de video hier!

MSL
MSL speelde vandaag de laatste Round Robin. Deze ronde bepaalde welke teams door zouden gaan naar de halve finales. De voetbalrobots hebben tot vandaag geen enkele wedstrijd verloren, een goed record om bij te houden.
De wedstrijden in de ochtend verliepen echter niet zo soepel als gisteren. Er waren wat kleine problemen en bugs in de software. Bijvoorbeeld het verliezen van de bal, het niet toestaan van een inworp door de tegenstander, gemiste passes en een disfunctioneel doeldetectiesysteem. Na een vergadering met het hele team werden de prioriteiten bepaald en werden alle zaken besproken waaraan gewerkt moest worden. We zijn direct aan de slag gegaan en hebben samen vooruitgang kunnen boeken en in kaart kunnen brengen waarom het niet ging zoals bedoeld. 's Middags waren er nog maar twee wedstrijdjes om de verbeteringen te testen voordat 's avonds de halve finale gespeeld moest worden. Bekijk hier de samenvatting.

@Home
@Home had twee challenges vanadaag, de restaurant challenge en de party host challenge. Deze challenges zijn de laatste twee van de tweede fase van de toernooien. Deze rondes zijn cruciaal voor het bereiken van de finale.
Als eerste was de restaurant challenge. Deze challenge is altijd een moeilijke omdat HERO moet navigeren in een compleet nieuwe omgeving, en moet praten met mensen in het restaurant. Sinds de start van het team 10 jaar geleden is het nog nooit helemaal gelukt, tot vandaag. We hebben het gehaald! In de middag was het tijd voor de party host challenge. In deze ronde deden we twee challenges: één waarbij HERO een gast moest begeleiden naar een gevraagd meubelstuk en één waarbij HERO moest herkennen waar een persoon naar wees. De eerste ging vlekkeloos en in de tweede challenge scoorden we ook nog wat punten. Het wachten op de uitslag was zenuwslopend, want drie teams zaten heel dicht bij elkaar. Maar onze geslaagde dag heeft ons toch naar de eerste plaats gebracht! Op naar de finale! Bekijk hier de samenvatting van de dag.

Scientific challenge
Vandaag presenteerde MSL de Scientific Challenge. Teamlid Jaap vertelde over een nieuwe ontwikkeling van de strategie, specifiek over het begrijpbaar maken van de strategie. Dit wordt gedaan met behulp van een visualisatie waar alleen speelbare delen op het veld worden weergegeven, waardoor de strategische beslissingsruimte wordt verkleind. Morgen worden de punten bekend gemaakt.

MSL halve finale
In de halve finale stonden we tegenover ERSOW. We wonnen en het gaf ons de kans om de laatste delen van de code te testen die we morgen willen gebruiken. We zullen deze avond nog werken aan de laatste veranderingen en verbeteringen, maar we hebben er alle vertrouwen in om een sterk spel te leveren. Kijken uit naar de finale!

Morgen
Morgen is de dag van de finale. MSL zal de titel gaan verdedigen. Als het team de komende finale wint, zijn we voor de 6de keer wereldkampioen. Voor MSL beginnen de finales om 11.30 uur lokale tijd, 6.30 uur Nederlandse tijd. De finales zijn hier te volgen via onze livestream.

@Home speelt de finale tegen TidyBoy, een ijzersterk team uit Korea. De teams kunnen hun eigen uitdaging bedenken en krijgen punten voor complexiteit, creativiteit en prestatie. De finales beginnen om 12.00 uur lokale tijd, 7.00 uur Nederlandse tijd.

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram