Nieuws en aankomende ontwikkelingen

25 oktober 2022

Na te zijn bijgekomen van een erg succesvol WK afgelopen zomer, zijn we weer volop bezig met de ontwikkeling en verbetering van onze robots. Lees hieronder waar we mee bezig zijn!

VDL Robot Sports en Tech United organiseren samen MSL workshop

Tech United gaat samen met VDL Robot Sports de 11e MSL workshop organiseren. De workshop zal gehouden worden op 16 en 17 December in Eindhoven.

Het thema van deze workshop is “MSL the next decade” en zal voor een groot deel in het teken staan van hoe de league zich de komende 10 jaar verder zal blijven ontwikkelen en hoe we er voor kunnen zorgen dat er ook in de toekomst ook voldoende nieuwe teams gemotiveerd raken om mee te gaan doen met de league. Ook faciliteert de workshop in het delen van kennis onderling tussen de bestaande en nieuwe teams.

Portugal bezoekt Tech United

Eind september hebben we drie teamleden van het Minho team uit Portugal een week op bezoek gehad. Door het Europees kampioenschap van eerder dit jaar in hun stad, zijn ze gemotiveerd geraakt om het team weer op te starten. Tech United heeft regelmatig tegen Minho gespeeld, voordat ze gestopt zijn in 2016.

In de week dat deze drie in Eindhoven waren, hebben ze met veel verschillende teamleden kunnen spreken en advies gekregen. Zo hebben ze gesproken over het verwerken van camerabeelden, het programmeren van een strategie, en de synchronisatie tussen alle robots. Ze zullen verder werken met de robots uit 2016, om het rijden en de balbehandeling te verbeteren hebben ze hulp gekregen van onze teamleden en Sanders Machinebouw.

Grasp detection

Onze robot HERO heeft vooralsnog geen manier om te weten of hij iets vast houdt of niet. Dit in sommige situaties voor problemen zorgen, bijvoorbeeld als de robot je iets wilt brengen, maar het grijpen niet succesvol is. Op dat moment denkt HERO dat hij het object naar je brengt, maar hij komt toch met lege handen aan.

Ons teamlid Rodrigo werkt op dit moment aan een oplossing voor dit probleem, de “grasp detection”. Het is hierbij de bedoeling dat HERO de afstand tussen zijn vinger meet en deze zachtjes indrukt. Door de waarden tussen de meting voor en na het indrukken te vergelijken kan hij zien of hij een object vast heeft of niet. Dit werkt goed met hardere objecten zoals een blikje of een appel, maar helaas nog niet met zachte objecten, zoals een spons.

De uitdaging is nu om ervoor te zorgen dat HERO in elke situatie kan weten of hij iets in zijn handen heeft.

YOLOv7

Op het moment zijn we aan het kijken of we YOLOv7 kunnen gebruiken om onze objectherkenning te verbeteren. YOLOv7 is een object herkenning algoritme, wat gebruikt maakt van een neuraal netwerk. Dit neurale netwerk is als eerst getraind in het herkennen van bepaalde kenmerken binnen verschillende klassen objecten. Voor nu hebben we een netwerk getraind voor 4 klassen: cola, sprite, pringles en een mandarijn. Dit betekent dat de robot nu deze objecten kan herkennen. Het netwerk voorspelt of er objecten in beeld zijn door bepaalde object kenmerken uit zijn beeld te zoeken. Als de objecten zijn herkend, plaatst HERO er een kader omheen.

Het algoritme wordt gebruikt als de robot een object moet oppakken, bijvoorbeeld als het boodschappen wilt opbergen of een drankje wilt serveren.

Swerve drive

Naast de welbekende TURTLE robots is het team eerder dit jaar gestart met de ontwikkeling van een swerve drive platform. Dit platform is opgebouwd uit drie wielsets, ieder bestaande uit een stuur en een draai motor die onafhankelijk van elkaar aangestuurd kunnen worden, om voort te bewegen. Het voordeel hierbij is dat er gebruik gemaakt kan worden van normale banden, wat het mogelijk maakt om hogere versnelling te bereiken zonder daarbij de wendbaarheid te verliezen. De eerste testen zien er al veelbelovend uit, maar volgend toernooi zal het platform zich echt moeten gaan bewijzen. Deze ontwikkeling maakt het in de toekomst ook mogelijk om op kunstgras of buiten te kunnen spelen.

Trick shots

Zoals je wellicht op onze social media kanalen hebt gezien zijn we bezig met wat leuke trick shots. We hebben nu een appel van iemands hoofd geschoten en een pylon van de lat. Je kunt ons volgen en onze laatste trucs zien op ons YouTube kanaal, Instagram, Facebook en Twitter. Heb je suggesties over wat voor trick shot we hierna kunnen doen? Laat het ons weten!

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram