Primeur tijdens eerste dag Robotica festival Portugal

28 april 2023

Na de opbouwdag van gisteren kunnen we vandaag echt beginnen. Het roboticafestival wordt geopend met een passdemo van onze TURTLEs én penalties met als keepers Anabela Freitas, de burgemeester van Tomar, en João Coroado, voorzitter van IPT. Ons doel voor dit evenement is vooral om veel nieuwe voetbal-skills te testen. Vandaag is er dan ook een mooie primeur: de eerste volledig autonome wissel tijdens een wedstrijd! Dit betekent dat onze TURTLEs zelf de wissel initiëren én uitvoeren.

Deze wedstrijd spelen we niet tegen robots, maar tegen mensen. Dit levert veel waardevolle inzichten op waardoor we weer flinke stappen kunnen maken. Later in de middag spelen we nog een wedstrijd tegen mensen. Benieuwd hoe dit is gegaan? We hebben deze wedstrijd gelivestreamd, met commentaar: https://youtube.com/live/8rw-N_UI6mg

Dit jaar is naast ons MSL-team met de TURTLEs ook ons @Home-team met robot HERO mee, de Human Support Robot van Toyota. HERO heeft vandaag de arena eens goed verkend en zich gedragen als een echte gastheer. Morgen volgt een nieuwe uitdaging. Er doen andere @Home robots mee, wat voor interessante tegenstand zorgt!

Een livestream van het evenement is te vinden op https://youtube.com/@fnript2023Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram