Scientific Challenge: de mu-velden

22 juni 2012

In de scientific challenge moeten de teams aan elkaar een bijdrage aan de competitie laten zien. De bijdrage wordt door de teamleiders beoordeeld op onder andere presentatie, nieuwheid en belang voor de competitie. Voor Tech United presenteerde César de mu-velden....

De mu-velden (vernoemd naar de Griekse letter mu) zijn de basis voor de pass die Tech United zoveel goals oplevert. Ze worden gebruikt om de beste plek te bepalen om een pass te geven en om een pass te ontvangen. De werking kan vergeleken worden met het zoeken van het laagste punt in een heuvelachtig landschap. Het landschap is afhankelijk van de plaats van de bal en de tegenstanders. Een rode plek stelt een dal voor, waar de robot graag naar toe wil. Een blauwe plek is een bergtop, waar de robot niet wil zijn.

Het landschap wordt opgebouwd uit deelstukken die ieder een wens ten aanzien van de spelsituatie voorstellen. Zo worden bijvoorbeeld op de plaats van tegenstanders bergtoppen gelegd. De open ruimte in het veld vertaalt zich in een dal.

Van alle teams scoorde Tech United de meeste punten in deze Challenge. Daarmee is de eerste prijs gewonnen!

Eindstand Scientific Challenge:

PlekTeamPunten
1.Tech United174
2.CAMBADA161
3.MRL158
4.Hibikino148
5.Water112

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram