Quadruped Technologie

Spot is a closed platform, which means you can't modify the movement software. But don't be disappointed! There's also a small mini-cheetah available that has been developed as a fully open platform, both in terms of hardware and software.
8 juli 2023

Goed nieuws voor de quadruped-technologie liefhebbers!

René werkt al lange tijd bij de TU Eindhoven en is oprichter van team Tech United. Hij kijkt vanuit zijn ervaring en kennis met een innovatie oog naar alle technieken en wil graag wat vertellen over Spot. Deze techniek is sinds kort beschikbaar voor commercieel gebruik. Een mooi, maar ook supergaaf voorbeeld hiervan is Spot.

Spot is een gesloten platform. Dat betekent dat je de software van de beweging niet kunt aanpassen. Maar niet teleurgesteld! Er is ook een kleine mini-cheetah beschikbaar die wel ontwikkeld is als een volledig open platform, zowel wat betreft hardware als software.

En wat betekent dit nu verder, bijvoorbeeld voor de toekomst? ‘Nou, ik voorspel dat de komende jaren een enorme stap gezet zal worden richting de visie van RoboCup voor 2050, dankzij de adoptie van de vierpootsrobot. Deze robots lijken in hun beweging nu al veel meer op mensen dan de huidige robots met wielen. En weet je wat dit nog spannender maakt? Het opent ook een natuurlijke weg naar het voetballen op twee benen!’, aldus een heel enthousiaste René.

‘Kun je je voorstellen hoe gaaf het zou zijn om robots te zien die niet alleen op vier benen kunnen lopen, maar ook op twee benen kunnen voetballen? Dan bedoel ik écht voetballen, compleet met dribbel, omhalen, en kopballen. Het zou een ongelooflijke stap zijn in de ontwikkeling van robots die op een menselijke manier kunnen bewegen en handelen.’

Dus, hou je ogen open, want de toekomst van robottechnologie ziet er veelbelovend uit. Wie weet, misschien ben jij wel een van degenen die in de toekomst deze innovatieve robots ontwerpt en programmeert. De mogelijkheden zijn eindeloos, en hoe mooi is het als jij een belangrijke rol kunt spelen in het vormgeven van de robots van morgen?
Bekijk het hele interview met Lieve Scheire en René van de Molengraft op YouTube.Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram