Spannende dag bij @Home

23 juni 2012

Vandaag streden de 10 beste teams, waaronder Tech United, in de tweede ronde van de @Home-competitie om de vijf beschikbare finaleplaatsen van zaterdag. Na de ‘General Purpose Service Robot’ uitdaging stonden de Demo en de Technical Challenge op het programma. Een stevige dag dus voor het team.

Tijdens de Demo Challenge moest het team duidelijk maken hoe de robot kan gaan helpen in de zorg. Tech United koos ervoor om te laten zien sterk de robot is door een oude kreupele man (teamlid Loy) te ondersteunen nadat hij gevallen was. Als een ware ambulance-broeder werd de patiënt naar zijn zorgbed gebracht. Dit alles resulteerde in een mooie (gedeelde) 4de plaats op dit onderdeel en werd er naar de zevende plaats in het klassement gestegen!

In de Technical Challenge kon AMIGO door problemen met de motoraansturing niet ver genoeg de woonkamer inkomen. Hierdoor kon AMIGO helaas de perfect werkende herkenning van vele alledaagse voorwerpen niet meer aan het publiek demonstreren na een serie van vijf succesvolle test-runs voorafgaand aan de proef! Daardoor eindigde AMIGO deze Challenge helaas zonder punten.

Doordat de vijf beste teams naar de finale mogen, werd Tech United met een zevende plaats uitgeschakeld. Na de 14de plaats van vorig jaar mag het team terugkijken op een goed toernooi en tevreden zijn met de geboekte progressie. AMIGO heeft dit toernooi bewezen bij de beste zorgrobots van de wereld te horen!

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram