Unmenschlich guter Roboterfußball!

26 februari 2013

Twee jaar geleden, op de RoboCup German Open in Magdeburg, was de Duitse componist Ralf Hoyer aanwezig bij een wedstrijd tussen Tech United en Carpe Noctem. Hij raakte zo enthousiast dat hij een jaar later in de auto stapte om in Eindhoven de RoboCup Dutch Open bij te wonen. Daar nodigde hij ons team en het team uit Kassel uit voor het ‘Unmenschliche Musik’ festival, afgelopen weekeinde in het Haus der Kulturen der Welt in Berlijn.

Hoyer rustte iedere voetbalrobot uit met een speaker en componeerde allerlei tonen die afhankelijk van positie, snelheid en spelstand gemixt werden. Volautomatische muziek stukken dus, en het Duitse publiek kon er geen genoeg van krijgen. Dagelijks zagen zij een mooie wedstrijd robotvoetbal en schoten na afloop nog een balletje tegen/naast onze keeper robot.

Ook voor robot nummer zes was het een bijzonder weekend. Deze robot is als eerste uitgerust met het vernieuwde balbehandelingsmechanisme, geoptimaliseerd om beter te kunnen overspelen. Mede dankzij TURTLE 6, maar ook dankzij de excellente organisatie van het festival en het enthousiasme van publiek en kunstenaar was het een geslaagd weekend!

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram