Robotvoetbalteam wint Portugese Open

1 mei 2013

Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft 28 april in Lissabon de finale van de ‘Portugese Open’ gewonnen. Voor het team is dit een belangrijke stap richting de WK RoboCup, dat van 26 tot en met 30 juni zal plaatsvinden.

Tegenstander in de finale was het team van de Universiteit van Aveiro. Deze ploeg wist de regerend wereldkampioenen uit Eindhoven in de poulewedstrijden nog het vuur aan de schenen te leggen, door tweemaal te scoren uit vrije trappen. In de finale was de keeper robot hier echter op voorbereid en werden de Portugezen verslagen met 3 – 0.

In 2050
Het doel van RoboCup is het versnellen van de ontwikkeling van robottechnologie, ten behoeve van onze vergrijzende samenleving. RoboCup heeft daarvoor een doel geformuleerd: in 2050 moet een team van voetbalrobots de menselijke wereldkampioen voetbal kunnen verslaan. Doordat de deelnemende onderzoekers na de toernooien telkens alle nieuwe kennis met elkaar delen, gaat de technologie snel vooruit.

WK RoboCup 2013 in Eindhoven
De wereldkampioenschappen RoboCup vinden dit jaar plaats in Eindhoven, van 26 tot en met 30 juni. Dit WK-toernooi voor autonome robots trekt zo’n 2500 deelnemers uit ongeveer 40 landen. Zij gaan met hun reddingsrobots, zorgrobots, dansrobots en natuurlijk voetbalrobots de onderlinge strijd aan. Het team van de TU Eindhoven verdedigt er de wereldtitel robotvoetbal in de Middle Size League, de ‘koningsklasse’ van RoboCup.Het hele toernooi is gratis toegankelijk voor publiek.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram