Voorbereidingen WK RoboCup

20 juni 2013

De wereldkampioenschappen robotica beginnen al over een minder dan een week! Het hele jaar door hebben alle teams keihard gewerkt om hun robot constant te verbeteren. Over een week is de test der testen, RoboCup 2013. Waar het WK vorig jaar in Mexico was en volgend jaar in Brazilië zal worden gehouden, spelen onze robots dit jaar in eigen huis, Eindhoven!

Voetbalrobots

Afgelopen jaar is er enorm veel aan de TURTLEs gewerkt. Op dit moment worden onze voetbalrobots volop getest. Afgelopen jaar is er veel aan de software verbeterd. De robots hebben nu meer technisch inzicht gekregen. Waar ze vorig jaar vooral één-tweetjes speelden, kunnen de robots nu ook driehoekjes neerzetten op het veld. Ook het overspelen zal dit jaar nog beter gaan, de balbehandeling van de robots is namelijk verbeterd. Hierdoor kan de robot makkelijker ballen aannemen. De verwachtingen van onze huidige wereldkampioen zijn erg hoog. We willen natuurlijk thuis onze titel prolongeren. Iran, China en Portugal zijn de meest geduchte tegenstanders, maar de voetbalrobots zijn er helemaal klaar voor.

iGreenfield app

Nieuw dit jaar is de iGreenfield app. Hiermee kun je tijdens de wedstrijd LIVE op je smartphone meekijken met de robots! De app visualiseert de kennis en de beslissingen van de robots tijdens de autonome wedstrijden op het WK. Benieuwd naar een kijkje in de robot wereld? Download dan gratis de iGreenfield app, je kunt hiermee overal de wedstrijd volgen! De app is geschikt voor iPhone en iPad.

Zorgrobot

De zorgrobot van de TU/e is uiteraard ook van de partij op RoboCup. Over enkele tientallen jaren zullen zorgrobots een belangrijk hulpmiddel zijn in de zorgsector. AMIGO, onze zorgrobot, was afgelopen WK in Mexico op de zevende plek geëindigd. De zorgrobot zal laten zien wat hij in zijn mars heeft door deel te nemen aan allerlei uitdagingen. Zo moet hij zelfstandig een kamer opruimen en mensen kunnen volgen, met de nodige afleidingen. Ook AMIGO heeft dit jaar grote stappen gemaakt. De elektronica in zijn armen is vervangen en de robot weet beter hoe de omgeving eruit ziet en waar hij zelf staat. De laatste tests worden momenteel uitgevoerd om de robot volledig klaar te stomen voor het WK!

Menselijke robot

Ook de TUlip, de humanoid robot van Tech United zal meedoen aan het WK. Vorig jaar was de Tulip 4e geworden tijdens de RoboCup. De TUlip kan dit jaar sneller lopen, om dit te doen is het ‘evenwichtsorgaan’ sterk verbeterd. Ook kan TUlip beter zijn eigen positie bepalen op het veld. Hierdoor kan de robot sneller naar de bal toe en beter zijn strategie bepalen. Zal onze TUlip dit jaar op kunnen klimmen in de wereld ranglijst?

Gratis toegang WK

Kom jij ook Tech United aanmoedigen op het WK? De wereldkampioenschappen zijn toegankelijk voor publiek van 26 tot en met 30 juni en zullen plaatsvinden op de Genneper Parken in Eindhoven! Toegang is gratis! Voor meer informatie over het WK kunt u de website van RoboCup2013 bezoeken http://www.robocup2013.org/.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram