Enerverende vierde dag op RoboCup 2015

20 juli 2015

Enerverende vierde dag op RoboCup 2015

Na het succes van gisteren beginnen we vol goede moed aan de vierde dag van RoboCup 2015. Een compilatie van de voetbalwedstrijden van gisteren is hier te bekijken. De voetbalrobots hebben zich gekwalificeerd voor de winnaars-poule waarin ze vandaag vier wedstrijden zullen afwerken. Voor AMIGO en SERGIO staan er drie challenges op het programma.

De voetbalrobots bijten het spits af in poule A tegen het Chinese Robit. Het spel is al aardig verbeterd ten opzichte van gisteren en in de eerste helft wordt er vier keer gescoord en omdat het Robit in de tweede helft niet meer verder kan spelen winnen we de wedstrijd met 7-0. De tweede wedstrijd in de verder volledig Chinese poule wordt gespeeld tegen NuBot. Een tegenstander die regelmatig sterk voor de dag komt. Tijdens deze wedstrijd hebben ze echter wat problemen met verschillende spelers waardoor de teller snel oploopt. Stand na 30 minuten; 11-0 in het voordeel van Tech United. Om 9.00 uur Nederlandse tijd staat de kraker van de dag op het programma. All time concurrent Water is de tegenstander. Dit team is razendsnel en hun sterke robots zijn moeilijk af te stoppen. De wedstrijd wordt druk bezocht door het publiek en het is een echte kraker, letterlijk en figuurlijk. Doordat geen van beide teams aan elkaar toe willen geven gaan ze op volle kracht van start. Doordat er regelmatig fikse botsingen ontstaan vallen onze robots één voor één uit. Uiteindelijk staat onze keeper Hans van Sleutelen nog maar met één veldspeler op het tapijt maar desondanks weten ze de schade te beperken in de eerste helft; 1-0 in het voordeel van Water. Ook de Chinezen komen de eerste helft niet geheel zonder schade door. Eén van hun robots staat op een gegeven moment zelfs in brand. In lichte paniek wordt de robot van het veld gehaald en wordt de brand snel geblust. In de rust worden er snel wat pc’s van onze robots gewisseld en kunnen we toch met vier robots de strijd voortzetten. Helaas kunnen we niet voorkomen dat Water op een 2-0 voorsprong komt. Tech United zou Tech United niet zijn als ze niet snel op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Die komt er dan ook in de vorm van een perfect uitgevoerde vrije trap. Desondanks lijdt Tech United het eerste verlies van het toernooi; 2-1. Door dit verlies eindigt Tech United als tweede in de poule achter team Water.

Ook AMIGO en SERGIO beginnen de vierde dag vol goede moed met een eerste plaats in het tussenklassement. Allereerst beginnen ze met de Speech Recognition, een onderdeel dat voor SERGIO geen probleem moet zijn. Deze challenge start al om 9.00 uur maar naarmate de tijd vordert neemt ook het publiek in de zaal toe. Op het moment dat er naast de arena een aantal Chinese danseressen met discomuziek tevoorschijn komen wordt de wedstrijd dan ook even stilgelegd door de technische commissie. Het is natuurlijk van groot belang dat de robots de mensen goed kunnen verstaan tijdens deze challenge. Op het moment dat het de beurt is aan SERGIO is het echter flink rumoerig in de zaal en kan hij niet zo goed presteren zoals we van hem gewend zijn. Hierdoor lopen we veel punten mis en zakken we van de eerste naar de derde plaats. De volgende challenge is de General Purpose Service Robot. Hierin krijgt AMIGO een willekeurige taak die hij moet uitvoeren. De opdracht die hij krijgt is vaak niet volledig, dus hij zal door moeten vragen om aan de benodigde informatie te komen om de opdracht uit te kunnen voeren. Het lukt AMIGO helaas niet om bij deze challenge de volle punten te pakkendus het succes van de dag hangt af van de Open Challenge, een challenge die vrij door het team ingevuld mag worden. Vanaf dit moment doen alleen de beste tien teams nog mee, de rest is afgevallen. AMIGO en SERGIO voeren deze challenge samen uit en de jury is onder de indruk van het optreden van het zorgrobot-duo. Er wordt een tweede plaats behaald bij deze challenge. Hierdoor stijgen we een plaatsje in het algemeen klassement en sluiten we dag af met een keurige tweede plek.

Ondanks dat zowel de voetbalrobots als de zorgrobots de leiding in het klassement hebben verloren kunnen we toch met een tevreden gevoel terugkijken op deze dag. Er is altijd ruimte voor verbetering en er wordt hard gewerkt om de robots klaar te maken voor morgen. We hopen dan ook dat de schade bij de voetbalrobots beperkt blijft en dat we met beide teams op volle kracht richting de finaledag van woensdag kunnen gaan. We doen ons best om jullie op de hoogte te houden maar de stabiliteit en snelheid van de internetverbinding laten regelmatig te wensen over.

De highlights van de afgelopen dagen zijn inmiddels klaar. De highlights van de eerste poule van de voetbalrobots kunnen jullie alvasthierbekijken. De overige filmpjes worden worden ook zo spoedig mogelijk geüpload als de verbinding dat toelaat. Alle uitslagen van vandaag en het schema van morgen zijn terug te vinden op onzelive-paginaop de website.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram