Eerste wedstrijddag van RoboCup 2017

27 juli 2017

Gisteren vonden de Scientific en Technical Challenge plaats. Met de meeste punten in één van de vier onderdelen, hebben we uiteindelijk de 4de plek behaald in deTechnical Challenge.De Scientific Challengeliep daarentegen op rolletjes en met de ijzersterke presentatie hebben we de 1ste plek weten te behalen!

Is het jullie al opgevallen dat AMIGO’s kleding een accessoires uitbreiding heeft gehad? Het roze kastje in zijn nek is een uitbreiding op de microfoon boven de Kinect. Met welgeteld 8 microfoons kan hij 360 graden om zich heen horen. Een extra handige feature is dat de verlichting erop aangeeft waar de spreker staat. Wil je weten hoe hij de Speech & Person Recognition Challenge heeft uitgevoerd met deze blitse nieuwe tech? Check dan de video.

Het is een hete Japanse zomerdag en de auto is volgeladen met boodschappen. Gelukkig kunnen de zorgrobots in de @Home league het voor je uit de auto ophalen en het naar binnen brengen. Helaas wist AMIGO niet hoe hij naar buiten moest en bleef hij liever binnen in de coole airco, aangezien hij ons koele kikkerlandje gewend is. Gelukkig krijg je bij elke challenge twee kansen, dus check de link om te zien hoe de tweede poging verloopt.

Na het uitpakken van de auto is het tijd om de boodschappen netjes in de kasten op te ruimen. AMIGO heeft tijdens deze challenges 12,5 punt gehaald, waarmee hij een tweede plek heeft weten te behalen voor deze challenge. Het team op de eerste positie had in totaal 15 punten.

Niet alleen de teamleden zijn in een nieuw hesje gehezen, ook de robots mogen nu een spelers tenue aan! Deze teamshirts maken het lastiger voor de tegenstander om ons te herkennen en stimuleren daarmee de ontwikkeling van nieuwe software. Daarnaast ziet het er natuurlijk leuk uit en is de livestream beter te volgen!

Het MSL team heeft vandaag 4 wedstrijden gespeeld, 2 wedstrijden waren tegen geduchte tegenstanders, namelijk CAMBADA en Water. Vorig jaar stonden we in de finale van het WK tegenover team Water uit China. Wil je weten hoe de wedstrijd vandaag verliep? Check dan de samenvatting van RoboCup TV Sport!

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram