Volgende week Robocup 2021!

16 juni 2021

Op 26 en 27 juni barst het RoboCup toernooi weer los, maar dit jaar gaat het er wel iets anders uit zien dan dat we gewend zijn. We hebben geen voetbalwedstrijden tegen elkaar, maar we gaan strijden om de winst van de Technical Challenge en de Scientific Challenge. Deze challenges zijn de afgelopen jaren ook op het toernooi geweest. Ons voetbalrobotteam heeft 1x eerder de Technical Challenge gewonnen en maar liefst 7x de Scientific Challenge! Hopelijk kunnen we dit keer ook weer mooie nieuwe ontwikkelingen laten zien!

De Technical Challenge (26 juni)

De Technical Challenge bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel is het demonstreren van een nieuw concept. We krijgen hiervoor 10 minuten, waarin we een oplossing moeten demonstreren wat bijdraagt aan het doel om in 2050 van de menselijke wereldkampioenen te winnen. Het is toegestaan om hierbij te presenteren, maar de focus ligt op de demonstratie zelf. Een jury bepaalt vervolgens het aantal behaalde punten.

Het tweede deel bestaat uit het loggen van wedstrijd data. Een team krijgt punten toebedeeld aan het aantal RoboCup wedstrijden ze hebben gelogd, ten opzichte van het aantal wedstrijden wat ze hebben gespeeld sinds de laatste Technical Challenge.

De Scientific Challenge (27 juni)

In de Scientific Challenge zijn de teams vrij om een significante prestatie te laten zien die ze hebben behaald. De teamleiders van de andere teams zullen dit vervolgens evalueren. De prestatie zal onder andere worden beoordeeld op hoe vernieuwend en complex het is, hoe relevant het is en wat het toevoegd aan de Robocup competitie. Ook kunnen teams nog extra punten verdienen met hun kwalificatie tot het toernooi.

Hoe kan je ons volgen?

We hebben dit jaar geen live stream, maar je kunt onze voortgang wél in de gaten houden op al onze social media accounts! We zullen iedere dag een update geven. En natuurlijk kun je ook alle resultaten straks vinden op onze website.

Lees hier ook het artikel van de TU/e.
'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram