1ste en 2de plek op RoboCup 2021!

26 juni 2021

Afgelopen weekend was RoboCup Worldwide! De online variant van het wereldkampioenschap robotvoetbal. We konden helaas niet naar Bordeaux dit jaar, dus we hebben de Franse sfeer maar naar Eindhoven gehaald. Lees hier hoe het is gegaan!

Technical Challenge

We zijn 1ste geworden bij de Technical Challenge! Tijdens deze challenge konden alle teams laten zien welke nieuwe ontwikkelingen ze dit jaar hebben gedaan. Wij hebben onze voortgang met "OpenPose" gepresenteerd. Dit houdt in dat we hebben gewerkt aan het herkennen van de houding van mensen door de robots. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld met een handgebaar de bal vragen van een robot, óf de robots laten inschatten waar een menselijke tegenstander naar toe gaat schieten.

Bekijk onze video met alle beelden en uitleg met deze link!

Scientific Challenge

Met de Scientific Challenge zijn we geeindigd op de 2de plek! Net onder VDL RobotSports.Ons doel voor de challenge was om de voetbalrobots nog moeilijker te voorspellen doelpunten te laten schieten, door middel van een nieuw mechanisme dat een effect aan de bal kan geven. Door een spin aan een stuiterende bal te geven, zal deze van het originele pad afwijken en in een andere richting door stuiteren. Er is een mechanisme ontworpen en getest dat het gewenste effect kan behalen. De nieuwste uitdaging is nu om dit mechanisme te implementeren in onze robots!

Alle scores van ons en de andere teams kunnen gevonden worden met deze link.

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram