Nieuwe robotvoetbalteams in Bordeaux

5 juli 2023

Op de tweede opzet-dag zijn steeds meer teams op het speelveld te vinden om hun robots gereed te maken voor de wedstrijden. In de MSL robotvoetbalcompetitie maken dit jaar maar liefst drie nieuwe teams hun opwachting op het veld. Het Franse team Robot Team Toulon werkt al vijf jaar aan het ontwerp van hun robots, wonnen vorig jaar de “scientific challenge” tijdens het WK in Bangkok, maar gaan dit jaar voor het eerst daadwerkelijk het veld op. Het Portugese team LAR maakt een doorstart vanuit het oude team van Minho, een gerenommeerde tegenstander van weleer. LAR heeft een indrukwekkende ontwikkeling met hun robots weten te bewerkstelligen in minder dan een jaar tijd. En dan is er het startende team uit Kroatië dat op dit moment twee robots heeft gerealiseerd.

Naast de nieuwe teams zijn de ASML Falcons en VDL Robot Sports van de partij, twee gevestigde namen uit de Eindhovense brainport-regio. VDL is gekomen met een volledig nieuwe set robots, waarin de laatste inzichten en kennis zijn meegenomen. Het ASML-team zal als vice-wereldkampioen van 2022 ongetwijfeld uit zijn op revanche.

Wij kijken er naar uit om vanaf morgen met alle aanwezige teams de sportieve strijd aan te gaan!Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram