@Home is op dreef

5 juli 2023

Onze @Homers zijn in opperste concentratie bezig met de voorbereidingen voor de opdrachten die Hero, de Toyota Human Support Robot, volledig zelfstandig zal gaan uitvoeren. Het deelnemersveld is buitengewoon sterk te noemen, met in het totaal 11 deelnemende teams. Onder deze teams bevinden zich geduchte concurrenten zoals de teams uit Zuid-Korea en Japan. In alle opdrachten zullen punten moet worden gepakt om de wereldtitel te kunnen verdedigen.

Vandaag is het wereldmodel ingeleerd: de omgeving waarin Hero zijn taken gaat uitvoeren is daarmee bekend bij de robot, zodat Hero zelfstandig zijn weg kan vinden in de nagemaakte woonomgeving en om kan gaan met toevallige veranderingen zoals een verschoven tafel in de woonkamer. Dat wereldmodel is een voorwaarde voor Hero om te snappen waar hij mee bezig is.

Later op dag zullen de deelnemende robots geïnspecteerd worden om te kijken of ze voldoen aan het reglement. Zo is het niet toegestaan om ingrijpende wijzigingen aan te brengen aan de robot-hardware. De robot-software daarentegen is voor het grootste gedeelte vrij om zelf te ontwikkelen. Voor onze @Homers is dat natuurlijk ook waar de interesse en competenties liggen 🙂

Ons team ziet de inspectie vol vertrouwen tegemoet, alsook de komende opdrachten voor de competitie!Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram