Hier is de wetenschap!

6 juli 2023

Verschillende competities binnen RoboCup hebben een zogenaamde Scientific Challenge, waarin teams de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen met elkaar delen. Deze uitwisseling van kennis is een belangrijk doel van RoboCup, om daarmee de ontwikkeling van robotica en AI te versnellen.

Zojuist heeft de Scientific Challenge van de MSL-teams plaatsgevonden.

Onze eigen Hao mocht aftrappen namens Tech United met een prachtige bijdrage over hoe kennis over de strategie van het voetbal kan worden gebruikt door de voetbalrobots. Een overtuigend verhaal met enorme potentie voor de verdere ontwikkeling van het robotvoetbal.

Daarna volgt het Franse RCT met een verhaal over gebruik van Q-learning voor het leren van acties, het gecombineerde VDL/Falcons team met een nadere uitleg van alle ins- en outs van het gisteren gepresenteerde verhaal over standaardisatie van interfaces, daarna team LAR@MSL met een uitleg over hoe zij beslissingen nemen op basis van optimalisatie van voetbal-gerelateerde kostenfuncties, en tenslotte team UM Kroatië dat een aantal innovatieve ontwerpen presenteert op basis van goedkope geprinte en laser-gesneden plastic onderdelen met behoud van prestatie.

Al met al een interessante sessie waar de teams zich van hun beste wetenschappelijke kant hebben laten zien. De uitslag volgt morgen.Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram