De Sweeper Keeper

Ruben Tech United Sweeper Keeper
7 juli 2023

Ruben is een tweedejaars promovendus Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij maakt al 5 jaar deel uit van het Tech United team. Ruben houdt zich voornamelijk bezig met het programmeren van de strategie voor de voetbalrobots, en hij werkt met name aan innovatieve functies zoals de Sweeper Keeper. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

Nou, in het normale voetbal heb je misschien wel eens gehoord van een Vliegende Keeper - een doelman die actief deelneemt aan het spel op het veld, en niet alleen maar het doel verdedigt. Dit concept bestond nog niet in het robotvoetbal... totdat het Tech United-team vorig jaar begon te werken aan het idee om een extra speler op het veld te introduceren. De robot, uitgerust met keeper-hardware, inclusief uitschuifbare frames, heeft op dit moment nog geen mogelijkheid om de bal te hanteren of te schieten. Waarom? Simpelweg omdat de regels van de competitie de grootte en het gewicht van de robots beperken.

Het idee achter de Sweeper Keeper is dat een van de andere voetbalrobots tijdelijk de rol van doelman kan overnemen via een wissel. In de huidige opzet komt het voordeel van pas wanneer we balbezit hebben. Dan kan de Sweeper Keeper het doel verlaten en zich op het veld voegen als een extra speler. Hoe gaaf is dat?

De eerste resultaten tonen aan dat het team gemiddeld meer punten scoort met deze extra speler. Maar er wordt gestreefd naar perfectie. Ruben en het team zijn vastberaden om alles nog beter te laten werken. Ruben verteld hierover meer in een interview met Lieven Scheire. Houdt ons YouTube kanaal in de gaten om het volledige interview te bekijken: https://youtu.be/atfhjfMYc0ASponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram